ODGOVOR HELEZU: BiH nema nikakav plan odbrane - to je čista laž. Samo je jedno sigurno EUFOR NAS NEĆE BRANITI!

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Topovi moraju ostati u BiH.
Samo luđak može dozvoliti da se oni odvoze iz Bihaća u susjednu Republiku Hrvatsku koja je presudom u Hagu izvršila agresiju na Republiku BiH.

Zukan Helez zna malo i nimalo o topovima, a posebno o odbrani države.

Topovi koji se izvoze su ubitačni, s dobrim dometom i lahko obezbjedljivi s municijom u svakoj iole normalnoj državi.

Zukan Helez, kao nastavnik geografije, treba da zna da odbrana BiH trenutno ne postoji ni u kojem segmentu i da svjesno obmanjuje javnost, a posebno one koji trebaju brinuti o odbrani države, ali i naših života.

EUFOR i druge jedinice ni s čim neće pomoći pri bilo kakvom napadu od Srbije i Hrvatske na BiH već je tu samo da potvrdi da je onaj dio Bosne i Hercegovine koji se treba braniti bez naoružanja.

Vrlo ozbiljno stanje koje može otići u čisti mir i napredak ako odbrambene snage pokažu političko i vojnu snagu da brane Bosnu i Hercegovinu. Tako ni Republika Hrvatska ni Srbija nas neće moči čak ni krivo pogledati. Ali ako budu imali podršku izdajnika Bosne i Hercegovine onda nam opet prijeti jedan težak i mukotrpan posao da moramo oteti od agresora oružje kao što smo '92. i odbraniti se.

Jedan top nad Sarajevom je odnio stotine života, dva - duplo, a tri i četiri, pet i šesnaest... je nesaglediva tragedija.

S toga, svi koji znate zlo iz minulog rata upozoravajte oko sebe o kakvoj se vojnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji nalazi BiH.

Zukan Helez, nastavnik geografije, malo zna ili nimalo zna činjenicu da mi nemamo nikakav plan odbrane i da smo po njemu prepušteni agresorima kao što smo bili i '92. godine.
Malo zna, ali ne pita one koji znaju.

Baš kako Ramo Isak kaže, više smo za 100 dana uradili nego ovi za 20 godina. Tu je istina, baš istina, učinili ste nas u svakom pogledu nesigurne, a medijski obmanjujete o totalnoj sigurnosti.

Za kraj trebaju znati mnistri i drugi koji brinu o nama da tenkovi Srbije mogu biti iznad Sarajeva za dva sata, a tenkovi Republike Hrvatske u Mostaru i na potezu Gornji Vakuf-Jablanica za manje od sat vremena po današnjoj političkoj i vojnoj situaciji.

Da zaključimo, sve gore navedeno je tačno, ali je i tačno da više Srbija i Hrvatska ne smiju kročiti na tlo BiH vojnom silom iz vise razloga.

Samo za kraj jedan razlog - mi u BiH kad smo najslabiji tada smo najjači.

Narod koji nema lidere niti mu trebaju, ima u datom vremenu jače od onih koji ih napadaju. Oni se samo pojave u Goraždu, Bihaću, Gornjem Vakufu, Mostaru, Gradačcu...

Da, pojave se.
Bosnu nikad, ama baš, nikad nisu branili i odbranili lideri , već uvijek narod...

Velik je narod koji ne priznaje ovozemaljske lidere koji sebe umišljaju boljim od drugih.

Da, da veliki je to narod koji zna da se topovi ne smiju izvoziti u Republiku Hrvatsku iz naše domovine, a posebno je velik kad zna da ga lažu da može mirno spavati, a zlo se sprema.

Kratak osvrt na meni dragog i dobrog prijatelja Zukana Heleza o našoj sigurnosti:
Potpuno smo nesigurni u svakom pogledu, a tvoje izjave o vojnoj snazi oružanih snaga BiH su simpatične.

Pitaj šta ne znaš, a treba da znaš.

Pitaj nekog u Gradačcu, Goraždu, Bihaću, Mostaru, pa pitaj i mene, drug sam ti bio.

Rata u BiH neće biti u narednom periodu, jer oni koji misle napadati su u svom političkom rasulu, u svojim državama, a naša sigurnost je kao i u uvijek u božjim rukama i bosanskom čovjeku, a nikako u državnicima i političarima.

Mirno spavajte u BiH, ali uvijek samo na jedno oko - takva nam je sudbina.

Topovi STOP, ostaju u BiH... to morate svi vi koji čitate ustrajati.
Jedan top ubija stotine, dva - duplo više, tri... šesnaest... bol...
Tags:

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search