Ono što bi gore - bit će dole, a ono što bi suho - bit će voda, ono što vrije od života - bit će smrt.

Ocjene članaka: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Nema greške ni u statici, ni u proračunu, niti bilo kom planiranju - kad se desi ova sila koju čovjek ne može kontorlisati, a to je viša sila.

Sve strahote zemljotresa u Turskoj i Siriji na tom mjestu, na tom prostoru i tom vremene su samo upozorenje kojeg moramo razumjeti.

Bolan, razoran, ubitačan zemljotres koji je samo u nekoliko trenutaka pretvorio živo u mrtvo na velikom prostoru. To je zapravo samo opomena šta može biti, a da mi ni u snu pomisliti ne možemo.

Bol, velika bol, može biti mala bol na onom što zadesi drugog, pa se kaže: "Ne daj bože goreg...".

Težak ubitačan zemljotres koji je razlio bol po cijelom svijetu je samo kušnja koju moramo razumjeti.

Ono što bi gore, bit će dole, a ono što bi suho bit će voda, ono što vrije od života, bit će smrt. To je odluka koju mi ne odlučujemo.

Nije kraj, može biti i gore. Može biti i dobro kako je prošla Sirija i Turska na nekom drugom mjestu i prostoru, ako odredi Onaj koji sve zna i sve vidi.

Svakako da je ovo strašna, bolna opomena svima u svakom pogledu.

I onda pamti i upamti iz ruševine, kamena, željeza, prašine, smrtnog zadaha, izaći će oni koji su odabrani - neokrznuti, a o oni su tu samo da vam ukažu na snagu i moć Onog koji zna sve o dobru i zlu i koji je nas Stvoritelj.

Zemljotres u Turskoj i Siriji je opomena koju moramo razumjeti, a to je - kuda ideš čovječe.

Zemljotres ovakvih razmjera je mogao zadesiti Istanbul, Sofiju, Beograd, Sarajevo, Paris, Šangaj, Moskvu, Kijev i bilo koji dio zemaljske kugle, a hvala Bogu - nije, tad bi rekli ima gore i od onog lošeg.
Kuda ideš čovječe? Otkud takva mržnja prema drugom, otkud takva mržnja prema travi i biljki, pa otkud takva mržnja prema vodi i nebu?
Kuda ides čovječe?!
Sve što si danas, znaj da si sutra prošlost.

Kuda ideš čovječe da tučeš slabijeg i drugačijeg, a znaš da si i sam slab.

Zemljotres koji je ukazao na silu Onog koji zna sve je samo mala opomena.

Danas u Turskoj i Siriji su sve ovozemaljske sile, tu gdje su se do jučer sukobile svom snagom vojne industrije, vidjele koliko je čovjek zapravo mal.
Danas u Turskoj i Siriji, a sutra na drugom mjestu gdje ćemo opet dobit opomenu na datom mjestu, prostoru i vremenu...

Ko razumije - razumije, a ko ne razumije i zaslužuje to šta se dešava.
Milostivi, Ti koji sve znaš i vidiš, olakšaj svakom u svakom pogledu na onom mjestu gdje je tvojom voljom došlo do opomene, jer je čovjek tvoj rob.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search