ALARMANTNO: Ako padne Ukrajina, tenkovi i oklopnomehanizovane snage Rusije, preko Mađarske, kroz Srbiju, mogu biti za manje od 24 sata na DRINI!

Ocjene članaka: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
BiH je u groznoj situaciji kao '92., niko nema plan za odbranu, a svi imaju plan za podjelu.
Ukrajina je probodena kao sir, a Mađarska je tu neutralna, što znači da podržava rusku invaziju.

Ruski tenkovi, topovi, pješadija, logistika i sva vojna mašinerija može biti u BiH za manje od 24 sata, normalno, u punom kapacitetu.

BiH spava kao i '92. kad su u Sloveniji bili odlučujuće borbe za samostalnost, ali i kad je bio pakao u Vukovaru ili kad je krenulo u Ravnom južnom dijelu BiH.

BiH ovaj rat u Ukrajini smatra da nije njihov, dok onaj dio koji je nastao na GENOCIDU zna da jeste to njihov rat, baš kao i oni iz UZP koji pomno prate svaki korak i da uskoče i odlome dio BiH.

Bakir Izetbegović je po turneji na sjeveru Europe, Fortu rat ne interesuje, a Naša stranka, kao i NiP, SBB i drugi otpad iz SDA ne primjećuje kako je sve tako daleko, a tako blizu.

Tako je bilo '92. kada je gorila Vlasenica, Bratunac, Foča, Zvornik i dobar dio BiH, a da im se nije vjerovalo niti htjelo pomoći.

Secesionističke snage u BiH mogu ući u BiH za manje od dva sata i zauzeti ključne kote koje će biti teško stjerati bez velike žrtve.

Dakle, jasne poruke je poslao Milanović, a posebno Milorad Dodik koji već desetak godina bljuje u BiH.
Svi šute, ama baš šute, gore nego '92.

Narodu treba reći istinu: "Nemojte mirno spavati i nemate nikakav, ama baš nikakav plan odbrane!".

EU neće pomoći, ali će apelovati na sve one koji pokušaju dijeliti BiH kao i '92.

Rat u Ukrajini je jasno upozorenje svima u Europi, posebno Poljskoj, Slovačkoj i Moldaviji, jer sigurnost u podršku NATO-u u Mađarskoj je upitna, kao i u Bugarskoj.

Čeka se rasplet iz Ukrajine i stvaranja novog poretka.
Svakako da će se to preslikati ekspresno na BiH u kojoj će biti više krvi nego u prošlom ratu...

Bilo koji napad od strane politike Srbije koja podržava povampirenog Dodika dobiva ekspresnu podršku iz Hrvatske i BiH se stavlja u totalnu izolaciju u svakom pogledu.

Lažni skupovi i patriotizam, politički je jasan da je to čista politička retorika koja ima katastrofalne posljedice.

Dakle jasno je da je BIH razoružana i da su njene vojne mogućnosti blizu nule, ali to nije dovoljno političarima da znaju da rat visi iznad vrata Europe, a posebno nama u BiH.

Izetbegović je napravio minulih dana preko 1500 slika sa svakim ko se želi s njim slikati što ipak neće biti dovoljno da se BiH odbrani ako Ukrajinu završe po svom planu.

Zaključak;

Nemojte mirno spavati, jer država koja ima ovakve susjede uvijek, ama baš uvijek, mora biti budna bar na jedno oko. Onda kao '92. kad krenu zlo u BiH od strane Srbije, istog momenta ga čega zlo i od Hrvatske. Pa valjda nismo tako glupi, da opet dozvolimo vukovima da nas kolju kao janjad. Tekst je poučan ko hoće da razumije, jer Mađarska nije osudila agresiju, a ona je podrška Srbiji i Hrvatskoj za podjelu BiH. Ovaj put nije kao '92., ovaj out može biti puno gore, da puno gore.

Akif Agić

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search