Javni, upozoravajući poziv reisu Kavazoviću i policiji da se obavezno zabrani predavanje u herojskom Gornjem Vakufu, tačnije Bistrici, intelektualnoj nakazi Šefiku Kurdiću, jer ovdje su se sloboda i mir skupo platili!

Ocjene članaka: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
S kojim pravom, u herojski Gornji Vakuf, dolazi Šefik Kurdić koji sije smutnju i mržnju po BiH!

Ko je pozvao tu intelektualnu nakazu i to baš u Gornji Vakuf i to u Bistricu gdje žive muslimani i katolici?

S kojim pravom se u potpisu organizatora stavlja Medžlis islamske zajednice Gornji Vakuf.

Reise Kavazoviću, ne molim te, nego upamti, to je tvoja obaveza, da zaustaviš ovog intelektualnog monstruma koji kruži svuda i podgrijava mržnju, a sve u okrilju džamijskih i džematskih prostora.

Nije on heroj, niti je gazija, već obična kukavica i spletkaroš koji radi na cilju razbijanja naše domovine.

Gornji Vakuf nije slučajan i on je heroj koji je zaustavio agresiju Republike Hrvatske na Republiku BiH.

Mi se nikom ne pravdamo, niti imamo ikakav razlog da se bilo kom pravdamo, a istine radi, da se zna, da se tokom rata ovdje tekbir čuo do neba.

Da, tekbir do neba, jer mi smo ovdje osjetili svu izdaju od svih u svakom pogledu, kako onih iz Beograda, Zagreba, istine radi, tako i onih iz Sarajeva.

Mi smo ovdje rekli Republici Hrvatskoj STOP i ovdje je razbijena Herceg-Bosna.

Mi smo se borili i izborili da svako živi na svom i da ima mjesta za sve u svakom pogledu u našoj domovini.

Nikad nismo ni pomislili da ne bude katolika, pravoslavca i drugih u svojim vjekovnim domovima, tako su nas između ostalih učili, što se tiče vjerskog odgoja: Bajro efendija Bušatlić, Redžif efendija Meštrovac, Hasan efendija, Ismet efendija ili ovi mlađi Enes efendija Omeragić...

Ne i nikad ne govorite da se uđe u tuđi dom, jer to govore zločinci.

Šefik Kurdić je lažni patriota opijen i omamljen bolesnim snovima da on bude neki glasnik koji će Bosnu i Hercegovinu napraviti samo za sebe i onakve kakav je on, a to je grozna i strašna bolest, gora od GUBE, KOLERE, zapravo ona je fašizam.

Otkud pravo Aliji Filanu koji se doselio u Bistricu, da kao predsjednik Medžlisa islamske zajednice dovodi takav bolesna um u Bistricu, kad se zna koliko je stradalih na Kuli, Vukovićima, po cijeloj Bistrici; Abazovići, Idrizovići, Agići, Smajići, Šehići... ali i na drugoj strani; Herceg, Jurleta, Ljubas,Trbare, Grbavac, Maros, Budimir... i svi drugi.

U Bistrici se poslije bola život vratio, ali i uvažavanje bez smutnje jednih prema drugima, zapravo nikad oni i nisu odlučivali o svojoj sudbini i svojih domova.

Otkud pravo tebi, Hidajete Polovina, da se tako ponašaš kao glavni imam. Otud ti pravo u herojskom Vakufu, a posebno, otkud ti sa "Edhemom Čumurovićem" i drugim koji kroje politiku u Gornjem Vakuf.

Iz gore navedenog, zahtijevam od Reisa Kavazovića i načelnika policije Gornji Vakuf Uskoplje da se zabrani održavanje predavanja koje sprema Šefik Kurdić, jer on sije smutnju suživotu i sije zlo oko sebe.

Po ovom predmetu policija je obavezna da provjeri kakvu ulogu ima "Edhem Čumurović" s Pavlina poznat svima, aktivni policajci; Garibi, Filan Alija, Polovina Hidajet sa Sedžadom Milanovićem i Seadom Čauševićem koji su na proteklim izborima zajedno s malim informativnim firmama ugrozili regularnost izbora.

Šefik Kurdić je samo dio koji se nastavlja u politici Seda Čauševića, jer tu su prije njega dolazili po naplatu izbornih dugova Mursel Begović, ministar Ramić i drugi.

S toga reise Kavazoviću skidaj ovi intelektualnu nakazu s liste želja islamske zajednice, skidaj to radi sebe, a ne radi nas, ti si tu još kratko, a mi ostajemo.

Tako drzak, tako bezobziran intelektualni monstrum, Šefik Kurdić djeluje unutar Islamske zajednice gore od Dodika i Čovića.

Molim ovaj tekst i ovo upozorenje objavite na hutbama svi koji volite BiH, normalno ako smijete. jer odavno su imami u službi politike, a daleko vjeri.

Reise Kavazoviću, opominjem te i upozoravam, ako ovaj intelektualni bolesnik nastavi sa svojim predavanjima unutar IZ onda mu se i ti pridruži, jer ćete biti kažnjeni od vjernika i svih onih koji vole svoju domovinu.

I Za kraj Kavazoviću da upamtiš da častan čovjek, brani časnog čovjeka, a takav je fra Ivo Marković, a ti šutiš.

Upamti fra Ivo Marković je svjetlo nama muslimanima, on je sjaj koji kazuj nemojte biti kao oni, jer nisam ni ja kao oni.

Fra Ivi Markoviću u Guča Gora kod Travnika su borci Armije RBiH ubili oca majku u oslobađanju prostora, da, oca i majku.

A on ko vjernik, ko franjevac, ko gromada od čovjeka, opet ljubi svoju domovinu BiH i kaže: "Ovdje nema Hrvata, ovdje su bosanski katolici, muslimani, pravoslavci i drugi , ovdje živimo mi, dobri ljudi...".

Velik je fra Ivo Marković, velik sin BiH koji je nama svjetlo kao naš Ilijaz efendija Milanović i drugi koji u svom kratkom životu nose ljubav i dobro.

Ne dolazi Kurdiću u herojski Vakuf, a vi njegovi istomišljenici sad raspalite po meni, jer vas se ne bojim iz razloga što ste zalutali u šejtanskom kolu kojem vam ući taj bolesnik.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search