On je hrabar, istrajan, nikad ne izdaje, boji se samo Milostivog. Zapravo, on je rođen da bude lider.

Ocjene članaka: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Fuad Kasumović je pouzdan, siguran, nikad ne izdaje.
On nekad učini, da ono što je nemoguće, postane moguće. Zapravo, on je rođen da bude lider.

Fuada dugo poznajem kao i cijelu porodicu Kasumović koja je odgajana vjerski, moralno i s istinom da se treba klanjati samo Milostivom.

Njegova briljantna pobjeda za gradonačelnika Zenice, za mene i sve druge koji ga poznaju, nikako nije iznenađenje, naprotiv, samo je potvrda da čovjek s osmjehom, s puno hrabrosti, može nemoguće.

Mnoge znam kojima je svesrdno pomogao, a da nikad, ama baš nikada nije tražio zauzvrat, zapravo, iskreno kada pomogneš je samo onda kada zna samo onaj kome si pomogao, a za druge ostane tajna.
Sve što bih pisao i dodavao o njemu je suvišno, jer je on zaista rođen za lidera.

S toga pogledajte (pročitajte) šta je govorio 26.06.1992 godine poslije prvih napada HVO-a na Gornji Vakuf.
Svakako da ide korak ispred svih, uvjerite se:

“Moj govor neće biti za aplauz i ne želim da mi iko aplaudira, jer ja ću govoriti o istini, suštini problema.
Svugdje na ovakvim skupima se aplaudira, a politika igra svoju igru, nas zavađa i nas ubija. Ja ću vas savjesno izvijestiti da je za sukob u Gornjem Vakufu kriva politika i ništa drugo.

Mene je duboko strah i ubijeđen sam da će se isto ponoviti sve iz razloga toga što i dalje u Gornjem Vakufu postoje dvije vojske.

Nikad u historiji nije bilo da dvije vojske kontrolišu jedan teritorij i kad-tad doći će do sukoba. Bio sam član zajedničkog Kriznog štaba općine Gornji Vakuf (evo ovdje odgovornih i od prvog dana potenciram to pitanje).
Čitav problem proizilazi iz dvije stvari: To su Bosna i Hercegovina i Herceg-Bosna. To su te dvije političke opcije i toga trebate da budete svjesni, i narod muslimanski i hrvatski. Ja sam predlagao to i onaj dan kad je zapucalo, bili smo na sastanku, Predlagao sam ovaj skup koji je došao sa zakašnjenjem.
Ima tamo zapisnik, ja sam molio da se pozove čitavo građanstvo na igralište, pa da pitamo jeste li za sukob ili niste. jer taj dan je vidio svako da će nešto biti u Gornjem Vakufu.

Apeliram na vas sve ovdje, i Muslimane i Hrvate, i ostale, molim vas utičete na predstavnike i te glavne u strankama. Jedino ispravno je da se, ako će se BiH dijeliti po kantonima, neće dijeliti ni u Gornjem Vakufu, ni u Grudama, to će se u Evropi i u Sarajevu nacrtati.

Nama, običnom narodu je to prihvatiti, a mi ovdje da ratujemo, nemamo ništa od toga. Sve će nam se porušiti, djecu poubijati i nas same. Znači, budite razumni i nemojte dozvoliti ni jednom niti drugom narodu da vode pojedinci sulude politike. Jer to je za mene sve suludo. Non-stop sam na ovom Kriznom štabu insistirao da postoji zapisnik. Moj obraz je čist. Ako se od ovog momenta ne ujedini vojska i izabere komanda... Niko neće tražiti da budu ljiljani ili šahovnica, ako treba nek bude oboje, ali neka je jedna komanda i jedna vojska i nikada se više neće ništa slično ponoviti. Sve ostalo što budu pričali lažu vas, vjerujte.

Ja nisam političar, druge sam struke, ali sam igrom slučaja 20 sati dnevno u toj politici. Sve ostalo je čista laž, vjerujte meni, jer mislim dobro ovom narodu.

Ja ne vidim razlog zašto u stroju ne bi bili zajedno Muslimani i Hrvati. Sve ostalo je laž, odgovorno tvrdim. Neka neko normalan kaže što ta vojska nije u jednoj kasarnoj i što neće zajedno i nikad se to više neće desiti. Samo ako budu skupa, dok su god dvije vojske, nije dobro.


Molim vas, ne dajte da izađu dok se ne dogovore. Jedno vrijeme su bile problem oznake, pa jedni nemaju oružje, drugi imaju, a vidjeli smo da ga ima previše. Ako treba zvat ćemo ih ‘Odbrana grada’, to su samo sitnice. Molim vas, ne izlazite dok se ne napravi jedna kasarna, jedna vojska, sve ostalo ide u sukob danas ili za neko vrijeme, ali sigurno u sukob."

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search