Ratni reporter Agić ušutkao predsjednika Milanovića: Pa ti si s puškom, kao hrvatski vojak, vršio agresiju na RBiH, a Željko Komšić ju branio. Zapravo, pobijedio te vojno, pobijedit će politički, a da se može kandidovati, pobijedio bi te i u R. Hrvatskoj.

Ocjene članaka: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
Milanoviću, trebalo bi da te stid što si predsjednik onih Hrvata u BiH koji su sljedbenici UZP-a, ali i oni Hrvata u Hrvatskoj koji su krojili politiku vojne agresije na Republiku BiH.

To je sramotno za tebe i sve vas koji tako mislite.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, izjavio je, nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN-a, kako je on predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Kritikovao je i Predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića kazavši kako ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori: "Komšić je došao kao jedan od članova Predsjedništva, ne znam uopće s kakvim mandatom i u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata. Ja sam rekao da sam predsjednik Hrvatske, predsjednik hrvatskih građana, Hrvata, pa na neki način i onih Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. To je moja dužnost, obveza i osjećaj, na kraju krajeva."

Tvoju mržnju i zlobu prema predsjedavajućem predsjedništva BiH Željku Komšiću je lahko objašnjiva.
Ti njeguješ i voliš sve ono sto je u svom političkom i vojnom duhu trasirao osuđeni ratni zločinac, predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman.
Zapravo, kao mlad dečko si učestvovao, kao Hrvatski vojak, u minulom ratu; u domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, ali i Republici BiH.

Ti dobro znaš da je u Republici Hrvatskoj bilo oko 500 hiljada Srba koji su bili konstitutivni u Republici Hrvatskoj koja je bila u sklopu SFR Jugoslavije. Dolaskom hrvatske demokratije, zločinac Franjo Tuđman je odmah, na početku svog zločinačkog djelovanja, ukinuo Srbima konstitutivnost, a da bih tokom rata skoro sve protjerao.

To je, nekako ukratko, put koji ti slijediš uz dodatak da ste izvršili agresiju na Republiku BiH, gdje ste dobili batine da se više nikad nećete usuditi vojno djelovati na tlu BiH.

Vašingtonski sporazum 1994. godine je, zapravo, vaša vojna kapitulacija.
Da, vojna kapitulacija, jer nije bilo više Hrvata koji žele ratovati u BiH.
Razlog je jasan; Puno je više onih Hrvata u Republici Hrvatskoj, a posebno u BiH koji ne žele slijediti zločinačku trasu koju je stvorio Franjo Tuđman.

Zapravo, puno je više onih koji su na strani dobra i pravde. A Željko, naš predsjednik, ili tačnije predsjedavajući, je sve suprotno od vas koji slijediti UZP.
Da, i on je bio u ratu, ali se, s puškom u ruci, borio i danas bori za slobodu svakom, na svakom mjestu, da pojasnimo, nosio je zlatne ljiljane u svom Sarajevu.

On i takvi su bili svjetlo u mraku koji su skrojili svjetski moćnici da nestane naša domovina. Htjeli su podjelu BIH uz nestanak bosanskih muslimana.
Da, svjetlo. On i takvi kao on su svjetlo koje je ukazalo nama muslimanima u BiH da i kada je najgore, gore od najgoreg, mora biti suživota.

Život je tad, za neke, bio bezvrijedan, mislim na nas, život bosanskih muslimana i katolika koji su ostavljeni od svih u svakom pogledu.
Život je bio bezvrijedan za njih koji kroje zlu sudbinu, a zapravo je nešto nemjerivo na ovom svijetu. Puno za njih i za vas bezvrijednih života je uzeto od vaših zločinačkih ruku iz Beograda, ali i Zagreba.
Ti, za vas bezvrijedni životi, su naša vodilja, naša ISTINA koju prenosimo, naše svijetlo koje vam više nikad neće dozvoliti da činite takav zulum po našoj domovini. Zapravo, oni bezvrijedni su ono što je ISTINA, a istina je to da su besmrtni, trajni i da njihove duše s budućim pokoljenjima nikad ne daju našu domovinu BiH.

Pa da skratimo, ti si tamo gdje si se svrstao, na stranu UZP-a, i nek si, ako misliš da je to za tebe dobro. Tamo si bio i tokom minulog rata.

Željko Komšić je svoj na svom, tamo gdje je bio, ostao, i gdje će biti.
Vašu borbu su označili kao agresiju Republike Hrvatske na Republiku BiH, a srpska je nastala na GENOCIDU što je sve potvrđeno u Hagu.

Vi ste bili ZLI i ostali ste takvi, a mi smo bili dobri i ostajemo takvi.

Zaključak: Uvaženi predsjedniče Zorane Milanoviću, ​jesi Predsjednik Republike Hrvatske i onih Hrvata u BiH koji slijede UZP-e i kao takvi ste označeni kao zločinački, što je potvrđeno presudom U Hagu.

Na osnovu presude u Hagu i na osnovu zločina koje ste vi počinili, kao Republika Hrvatska, po našoj domovini, Republici BIH, vrijeme je da razgovaramo o isplati  RATNE ŠTETE koju ste počinili, zapravo, vrijeme je za sudski postupak pred evropskim sudovima.

Sve to će otpočeti naš predsjednik, zapravo predsjedavajući predsjedništva BiH, Željko Komšić. Ne, to nisu tražili niti Bakir, Forto, Nikšić ,Konaković, Radončić...

S toga je Zeljko Komšić predsjednik koji se voli u BiH, ali i diljem Hrvatske, Srbije, Makedonije, ali kod onih koji su za slobodu, svakom, na svakom mjestu.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search