Armija R BiH u tadašnje vrijeme nije mogla pobijediti dvije okupatorske vojske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Mirovni sporazum u Dejtonu je donio mir i on je vrhunac vojne , političke i moralne mudrosti u tadašnje vrijeme u korist Bosne i Hercegovine.
Dejton je donesen pod velikim pritiskom američke administraciji koja i jeste glavni pokrovitelj i organizator ovog sporazuma.
Europa je izdajnički gledala na tok rata u BiH gdje se goloruki narod brani od totalne i zločinačke agresije dviju susjednih država Srbije i Hrvatske.
Embargo na uvoz oružja za branioce BiH je nehuman i zlonamjeran od strane Europskih zemalja s ciljem potpunog nestanka Bošnjačkog naroda.
Hrvatska vojno dobro opremljena je počela činiti isto što i zločinačka politika Slobodana Miloševića , dakle dijelit i silom istrebljivati Bošnjake..Konc logori, silovanje , paljenje, ubijanje , razaranje , zatiranje...su obje agresorske vojske činili po Bosni.
Armija Republike BiH je izrasla iz naroda i stasala u lako pokretljive formacije koje če moči zaštiti Bošnjački narod.
Mlada i stasala Armija RBiH je garant da Bosna neće nestati i u takvim okolnostima se i donosi mirovni sporazum...
Europa je nijemi promatrač i saučesnik svih zločina koji su se desili u SRCU Europe u Bosni i Hercegovini...sve su znali i sve vidjeli....sve zločine....ama baš sve..
Dolaskom Bila Klintona na mjesto predsjednika SAD dolazi do velikog zaokreta u ratu u BiH .Predjednik Izetbegović usmjerava svu vanjsku politiku prema SAD, jer očita izdaja Europske politike je skupo koštalo narod BiH , posebno Bošnjake i to samo zato što su MUSLIMANI...Evropska tadašnja politika, je tako zlonamjerna bila, tad prema BiH.
Američki kongresmeni javno traže hitno reagovanje NATO snaga protiv Srbije ali i Hrvatske politike...Evropa stopira...
U tom periodu kada su agresiju izvršile i Srbija i Hrvatska na Bosnu I Hercegovinu bilo je očito da su Bošnjaci osuđeni na istrebljenje jedina prepreka je mlada i stasala Armija R BiH.
Armija R BiH je postala žilava i lako pokretljiva, a naoružana osvojenim oruđem i oružjem u ratnim pohodima i tajnim kanalima sa izvanrednim ratničkim iskustvom i visokim moralom..
Armija R BiH u tadašnje vrijeme nije mogla pobijediti dvije okupatorske vojske ali je dokazala i da neće nestati Bošnjački narod odnosno Bosna i Hercegovina..
Pod pritiskom SAD i poslije NATO udara dolazi do vojnog sporazuma.....dolazi MIR....Mir koji je tad najbolje rješenje ...
Bosna i Hercegovina je suverena i samostalna sastavljena od Federacije i Srpske....to je tad vrhunac u takvim okolnostima..
Poslije Dejtona dolaze presude o GENOCIDU, dolazi PRESUDA za zločinački pothvat na čijem čelu je Franjo Tuđman i Hrvatska se proglašava AGRESOROM....očekuje se PRESUDA ZA GENOCID Karađiću i Mladiću i time se stiču uslovi za potpuno gašenje srpske genocidne.....
Dakle Dejton nije problem već dobro koje donijelo mir....
Problem su političari koji su došli poslije Alije Izetbegovića koji su stavili interes lični ,ispred interesa države ili skraćeno KRIMINAL I KORUPCIJA....to je problem...
Dejtone hvala ti živimo u svojoj domovini u svojim domovima..hvala....
A nama je činiti sljedeće ....SKINUTI DEMOKRATSKIM PUTEM OVE SADAŠNJE POLITIČKE ZLOČINCE...diljem Bosne ima dobrih čestitih..vrijeme je da prepoznajemo i vidimo bolje ljude u sebi
Tags:

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search