Prijetnje Šerifa Fuad briše kao učenik tablu mokrom spužvom

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Ti si Šerife za njega neprimjetan i nisi ni u kom pogledu nikakva smetnja onom što on radi. Reda radi, da podsjetim one koji čitaju, a malo znaju o vama. Tvoja vjera i njegova su totalno različite. Ti kao oficir JNA ekspresno zavoliš vjeru, baš ekspresno i onda ekspresno postaješ tumač vjere, a prije toga si završio Vojnu Akademiju oficira JNA u kojoj su primani samo provjereni kadrovi koji moraju biti ortodoksni komunisti.

Porodica Fuada Kasumovića je velika i složna i uvijek su bili okrenuti vjeri i u Titinoj Jugoslaviji, ali i u kraljevini SHS. Majka Esma i otac Avdija su kroz život prodeverati teških trenutaka, ali je uz njih uvijek bila vjera u Milostivog koji im je uvijek davao nafaku. Kasumovići nisu nikad mogli nositi štafetu, jer jedan od razloga jeste njihova vjera koja tada nije bila omiljena u zvaničnoj politici.

Tvoja prijetnja, u pismu kojeg si uputio Fuadu Kasumović, ima cilj da onaj ko čita doima tebe kao istrajnog hrabrog i dosljednog vjernika koji skupi snage da u teškoj svojoj boli rješava nešto veliko. A ti si, zapravo, jedan nepopravljivi komunista koji zamajava naše bosanske Muslimane i nije mu važna ni vjera ni domovina. Ti si štetočina koja je sebi ugrabila gdje je god mogla, a na štetu onih kojima pripada i koji nikad nisu ništa dobili. Ti si šteta SDA koju će vidjeti poslije izbora. No da podvučemo; Tebe i takvih se Fuad Kasumović, ni u kom pogledu, ne boji i briše vas kao učenik školsku tablu mokrom spužvom, što znači, za tebe i takve nema više i neće ni biti nikakvih donacija niti muljanja. Pa nek' je samo jedan posto istina, od onog što si sebi priskrbio, onda si stvarno komunistička štetočina koja izrugava i vjeru i narod i domovinu.

Sve to tebi će tvoj Fuad doći reći u tvoju avliju. Tvoje prijetnje i tvoje pozivanju na vjeru, domovinu ili ljubav prema "bratskoj Turskoj" su samo prizemni trikovi kojima si i dosad manipulisao. Svakako, želim da ozdraviš, a posebno da vidiš poslije izbora koliko si glasova dobio. Ti si samo svoja zabluda, jer odavno si razobličen u svim sferama gdje si se masno opskrbio.

Znaš, kažu američki vojni instruktori: "Sve se može promijeniti i naučiti samo ne mogu oficiri JNA, jer njima je naturen čip kojeg im ne možemo izbiti iz glave..."
Želim ti ozdravljenje i da se onda, poslije izbora, oglasiš i vidiš koliku si štetu nanosio u proteklom periodu i mislio da ovaj narod ništa ne zna. Vidječeš da ovaj narod puna zna i gotovo sve zna, samo se pravi da ne primjećuje kada vi uzimate ono što vam ne pripada.
A što se tiče rata, obojicu poznajem, Fuada puno više, što je i normalno... Ostao si mi upamćen kao neko ko je na nekoj misiji, nešto priča i uvjerava nas u ono sa ćim smo se mi rodili, a to je vjera... Ti si zaboravio da smo ustajali, spavali, branili se, ali i napadali sa tekbirom i da takvima nije potreban islam kojeg ti usađuješ, jer su to nama ostavili kao amanet i snagu naši preci...
S toga upamti da se takvi kao ti brišu mokrom spužvom, k'o zadatak na tabli...
Fuad Kasumović samo se milostivom klanja, a takva su mu braća i sestre, jer su im to u amanat ostavili babo i majka.
S toga, dragi Šerife, ne prijeti onima kojima nisi dorastao. I dobro upamti da bi tebi bilo najmudrije, poslije svega što si učinio, da se skloniš i da se što manje vidiš, jer sam pomen tvog imena ljudima izaziva mučninu u stomaku. Hiljade sinu... bespovratni krediti... sredstva za poticaj... sredstva od vlade... pa opet sredstva za farmu... pa sredstva od udruženja... pa, pa...

Ma ozdravi i kraju lađu, pa niko više nije budala da ga jedna zmija ujede iz iste rupe ne dva puta nego nekoliko puta.

I za kraj, kada se boluje od korone teško je nositi se sa njom zbog bolova i temperature, a ti ispisa u svom bolu roman o Fuadu Kasumoviću i to bez tehničke greške. Kod tebe je i korona čudna, možda tvoja temperatura, za razliku od drugih, nosi razum...

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search