Dritan brilijantan kao Šešelj

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Oba su najbolji, najsvjetliji, najprodorniji na Fakultetu političkih nauka Sarajevo.
Oni su vrh kojeg može iznjedriti ta fakultetska ustanova, zapravo oni su njihovo svjetlo, a biti su mali monstrumi.

Takav je Fakultet političkih nauka u Sarajevu koji svojim studentima pa ni najboljim ne može ponuditi da razlikuju dobro od zla, zapravo oni su stvorili fašiste. Svakako mislim na pojednce ali odabir za najbolje je problem koji je svjesno napravljen i sa zadatkom za dalje djelovanje. Grozno.

Podsjetimo; Nenad Kecmanović je bosanskohercegovački političar i politolog, bio je ratni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, do Jula 1992 godine, kada je napustio politiku. Također bio je profesor i dekan Fakulteta političkih nauka i Rektor Univerziteta u Sarajevu. Redovan je profesor na Katedri za političku teoriju i šef Odjeljenja za politologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, te dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci. Više od decenije angažovan je i na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Saćir Filandra Redovni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Sarajevu od 2008. godine. Od 2010. do 2019. dekan na toj ustanovi. Vojislav Šešelj rođen je u Sarajevu 1954. godine. Nakon što je 1976. godine diplomirao i već naredne godine magistrirao (na temu "Marksistički koncept naoružanog naroda") na Sveučilištu u Sarajevu, u studenome 1979. godine doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu s disertacijom "Politička suština militarizma i fašizma". Kako je već sa 17 godina postao članom Saveza komunista, mogao je na Fakultetu političkih nauka Sveučilišta u Sarajevu raditi kao asistent profesora na predmetu "Teorija o ratu" (1981.-1984.).

A Ozren Kebo koji je svršenik na Fakultetu političkih nauka o Šešelju i Vlajkiju piše: Vlajki je bio odličan profesor. Svi smo ga voljeli. Poštovao je studente, rijetko je obarao, a u pauzama predavanja znao je zametnuti živu diskusiju o svim zamislivim pitanjima ovog i onog svijeta. U tim diskusijama, a to nam je najviše godilo i zato smo ga i voljeli, tretirao nas je kao ravnopravne sugovornike; nikog nije omalovažavao, pažljivo bi saslušao nas balavce, pa tek onda iznio svoj stav. Jedan beskrajno drag i pristojan čovjek;

A Vojislav Šešelj, bez ikakve sumnje, bio je najbolji profesor u ono doba. Intelektualna zvijezda u usponu, obožavali smo ga; i on nas. Predavao je međunarodne odnose, dijelio samo devetke i desetke, a neki među nama trudili su se da uzvrate te darove, vrijedno učili i na ispite izlazili spremni. Sjećam se priče koja je iz fakultetskih kuloara došla u naše klupe. Navodno, grupa profesora s faksa imala je redovne intelektualne seanse, sastajali bi se jednom sedmično i do duboko u noć raspravljali o važnim pitanjima. Kada bi sjedeljka završila svi bi se razišli i otišli na spavanje, a mladi i talentirani Vojislav ostao bi budan još dva, tri sata, zapisujući najinspirativnije ideje iz minule diskusije. I ko ne bi obožavao takvog tipa...

Puno toga ima, da razumnom mora pucat glava kad vidi ovakvu pamet koju ispliva iz fakultetske ustanove u Sarajevu, onda, a i sada, a posebno sa Fakulteta političkih nauka Sarajevo. Da se vrnemo na Dritana Abazovića koji je odabran od najboljih koje ima taj fakultet. Radi se o dobro osmišljenom i pripremljenom kadru čiji cilj je velikosrpstvo. Dritan Abazović nije Albanac, samo njegovo prezime to potvrđuje.

Albanci su jedini u bivšoj Jugoslaviji koji nikad nisu prihvatili srpsko "IĆ" na prezimena. Dritan kao i Šešelj manipulira vješto sa neukim, ali i onima koji gledaju površno strasnu zbilju u kojoj živimo. Njegova URA ima 4 poslanička mjesta, a isključivo pravo da sa njima raspolaže je u njegovim rukama. Radi se dobro pripremljenoj osobi koji će u doglednom vremenu pokušati posijati strašno ZLO diljem Crne Gore ali i šire gdje mu se dozvoli. Njegove aktivnosti bit će konstanta u narednom periodu sa zadatkom da se rasloji i albansko jedinstvo kojeg su imali do sada. Velikosrpska politika je uvijek imala svoje kadrovce u albanskom narodu koji su radili po njihovoj direktivi.

Dritan nije slučajan, veš dobro opremljen kadar poput Sejde Bajramovića, Rahmana Morine i drugi koji su ucijenjeni i koji ce ispaštati. Dritan naizgled djeluje mladoliko i naivno, a iza se krije lice kojem su saveznik oni koji su činili GENOCID. Pljevlje, Rožaje, drugi gradovi u Crnoj Gori vise nisu sigurni i slijedi početak bolnog raspleta koji će se dešavati u Crnoj Gori. Dritan je unio nemir, a otjerao mir u Crnoj Gori. Crna Gora u proteklom periodu je bila uzor da se može živjeti zajedno u građanskoj i slobodnoj državi sve dok nije došao Dritan koji ce ostati upamćen kao glasnik velikog zla. Narod Crne Gore je gurnut u ambis i sada sve ovisi od svjetskih sila koliko će brutalnosti dozvoliti da se desi na tlu Crne Gore.

Onaj ko ne vidi slavljeničku koreografiju opzicije proteklih dana nije slijep već je dio tog ZLA. Takav je Dritan... On je nabolji od najboljih u Sarajevu... bolno, sramno i neoprostivo. Dritan ili Šešelj, zapravo je isto; oni su najbolji i odabrani.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search