Odlazeći načelnik, Čaušević, se sveti herojskom Gornjem Vakufu i predaje ga u ruke HDZ-a

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Sve i jedan kandidat sa liste za općinsko vijeće u Gornjem Vakufu ispred SDA je zahvalniji, bolji, obrazovaniji, moralniji, školovaniji i potrebniji od Seada Čauševića koji sebe gura u još jedan mandat pa kakva god cijena bila.
caki_alija1.jpg
Bolesno ponašanje, koje u drugima ne vidi dobro, je, zapravo, opasno stanje u kakvo vas može dovesti pohlepa i žudnja za vlašću.

Sead Čaušević je očiti primjer kako mali službenik može napredovati, uz špijuniranje i poslušnost, pa se poslije izvratiti protiv svih.

Sead Čaušević je, i te kako, zaslužan što je 2005. godine na mjesto načelnika izabran Marinko Krajina. Da podsjetimo: Marinko Krajina izabran je za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Danas svi govore o ovom, čudu neviđenom, u našem gradu. Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) postigao je uspjeh kojem se ni u snu nije mogao nadati, imajući u vidu odnos broja birača Bošnjaka (66,5 %) i Hrvata ( 33,3 %).

Preliminarni rezultati spomenutih izbora su:

  • Krajina Marinko / Hrvatska demokratska zajednica BiH / 3677 glasova 48,05%
  • Čaušević Sead-Čaki / Stranka demokratske akcije / 2375 glasova 31,04%
  • Garača Abdulah / Stranka za BiH / 1600 glasova 20,91%.

Katastrofa koju je priredio Sead Čaušević herojskom Gornjem Vakufu... Tako je bilo 2005. godine. Danas je Sead Čaušević u posebnom ruhu i kandidat je, zvanično i tajno, i SDA, a i SDP-ea, jer je s njima utvrđivao svoju poziciju i, kao takav, sigurno će ponovo na mjesto načelnika dovesti predstavnika HDZ-a, ovaj put umjesto Krajine, dovodi Matišića.

Pa gdje je problem?

Sead Čaušević je bio mal i simpatičan, kao takav djelovao je sažaljivo, ali pouzdano. S toga su ga stavili ispred SDA da bude predsjedavajući skupštine. Na tom mjestu je proveo četiri godine. Prva trka za izbore za načelnika, u kojoj je on kandidat, donijela je SDA-u u Gornjem Vakufu katastrofu, jer je izabran Marinko Krajina ispred HDZ-a. Zbog svojih rodbinskih veza ponovo ga agituju u narednim izborima i tada pobjeđuje i dobiva mandat od četiri godine. Opet je i opet je, na izborima, kandidat za načelnika, što je ukupno 12 godina na toj poziciji. SDA je na tekućim izborima mislila da bi možda neko drugi mogao biti kandidat, jer je 16 godina dovoljno bilo i za Reisa.
Sead Čaušević je, kada je vidio da neće biti kandidovan, ispred SDA, za načelnika, pokušao, kao samostalni kandidat, da prikupi potpise. U samo startu je stao, uzalud je da se trudi, to ne može skupiti. Sead Čaušević se povio i pokucao na vrata SDP-a, s kojima je utvrdio da im daje i dušu i tijelo samo da bude njihov kandidat. O svemu je upoznat i sam predsjednik SDP-a Nermin Nikšić:
"Dajem sebe i svoje tijelo da budem još jedan mandat, jer minulih 16 godina nije dovoljno za ono sto imam reći"
Iz centrale SDA u Sarajevu stigao je dopis da ipak on bude kandidat ispred SDA ( urgencija Nedžada Brankovića i Dževada Mahmutovića). Tako Sead Čaušević posta kandidat ispred SDA, ali i SDP-a, samo on, njegova duša i tijelo, znaju kome zapravo pripada. Tako nekako, ukratko o Seadu Čauševiću koji će ostati kandidat, a da za 16 godina (12 kao načelnik i 4 kao predsjedavajući ) Gornji vakuf zaostaje za Mehurićima, Voljevcom, a izgledom se poredi s mjesnim zajednicama. Njegove ideje i vizije, da svako drvo i zelenilo treba sasjeći i tu istresti beton i to od firme "Tojaga", su postale stvarnost koja je unakazila izgled našeg grada.
Nije to više grad s dušom, već grad pun Tojaginog betona. Pod svojim građevinskim pothvatima, za deset godina, smatra stavljanje semafora pred Bukarića kućom i to što je kanalizacija prošla, kao i to da je napravljena fontana iz koje teće voda prema nebu... Sead Čaušević je završio srednju školu, a onda negdje stekao i diplomu nastavnika neke odbrane. To su bili kadrovski fakulteti, kao Đulsini u Mostaru. Seada Čaušević nije heroj, nego poslušnik SDA i zbog tog, špijunskog posla, nagrađen je od svoje stranke. Kad se o ratu priča, u Voljicu, on se krije, jer tada govore: Đozlo, Halilić, Šerifić, Atif, Masić, Prijić, Petrović... da ne spominjemo legende Paragu i Emsu... Svakako da znate da niko od njih nije zlatni ljiljan, izuzev Halilća, a svi to zaslužuju. Zaključak, pa zar te nije sramota da, poslije 16 godina, ne daš priliku mladima, koji su bolji, školovaniji, obrazovaniji, potrebniji, jači, ljepši, pa zar te nije stid da ti stojiš ispred njih i da te oni moraju slušati pognute glave. Pa zar te nije sramota herojski Gornji Vakuf ponovo dati u ruke HDZ-a. To mogu samo bolesni ljudi, a ti si takav, jer pogledajte listu zlatnih mladih ljudi koji su trebali biti na njegovom mjestu.
Sve i jedan kandidat sa liste za općinsko vijeće u Gornjem Vakufu ispred SDA je zahvalniji, bolji, obrazovaniji, moralniji, školovaniji i potrebniji od Seada Čauševića koji sebe gura u još jedan mandat pa kakva god cijena bila.
Image
Image
Image
Image
Alisa Karahodžić, briljanta žena, doktorica, Majka. Maid Gafić, iz divne porodice i divnog odgoja. Duratbegović Nijaz, sin bosanskog zmaja, rahmetli Sinana ili lijepa Edmira Isak, magistrica mikrobiologije, a babo joj je šehid ili Đenisa Latić, plemenita doktorica, pa vrsni fudbaler i diplomirani ekonomista, kakvog odavno, na ovim prostorima, nije bilo, Emir Milanović ili zadnji na listi, 28-i, Muamer Zukić. Neka oproste oni koji nisam uspio sada nabrojati... S toga, svi vi koji volite svoj Vakuf, birajte i borite se za dobro. Jedino dobro, koje može, trenutno, Sead Čaušević da uradi za naš grad, jeste da se povuče iz utrke i da svoje glasače preusmjeri za narodnog kandidata, Besima Ohrana. Besim, možda može pobijediti, ako se Čaki povuče, ali Čaki sigurno ne može ako se Besim povuče, jer svima je više dosta!


16 godina Čakija i 20 godina Milanovića. Njihova želja za vlašću je gora od korone, s toga ih se čuvajte i ne dajte im u svoju blizinu... Zarazni su, pohlepni i bezobzirni za svakog ko je bolji od njih, a takvih u našem gradu ima na pretek.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search