On je heroj koji je sa svojim saborcima Hrvatskoj vojsci znao reči "STOP, dole su naši domovi, dole su naše majke, očevi, naša djeca..."

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Milostivi i Svemogući sve zna i sve može.
Ponizno i srcem punim vjere, tebi Milostivi, molimo da uslišiš našu molitvu, da naš komandant, naša legenda iz Mahale Senad Muftić izdrži i da bude opet s nama.
Ti Milostivi i Sveznajući samo znaš i samo Tvoje vrijedi, da su mali ljudi iz male Mahale se odbranili od jačeg i puno jačeg i da je u odbrani uvijek bio Senad Muftić komandant "Zelenih Repuhova" i to tamo gdje je najteže.
Brda Relej, Krč, Seoci, Ciganske Njive, Stublić su bili simboli odbrane koje ne može pokoriti vojska Republike Hrvatske.

Danas tokom obilježavanja godišnjice stradanja herojskih bitki na Krču i Seocima, našem komandantu Senadu Muftiću je pozlilo i trenutno je u bolnici.

Molim vas dovite, jer on Seno, Senad Muftić je zaslužio da bude s nama i da ukazuje na teške borbe koje su bile na brdima Krč, Seoci, Relej, Stublić, Ciganske Njive, zapravo on je heroj koji je sa svojim saborcima Hrvatskoj vojsci znao reci "STOP, dole su naši domovi, dole su naše majke, očevi, naša djeca, dole nećete ući NIKAD."

Mi smo mali i skoro da ne znam u cijeloj BiH većeg heroja, a skromnijeg čovjeka.

On je bio gdje se vatra ne može gasiti vodom, bio je tamo gdje je gore od najgoreg.

Milostivi, Svemogući daj snagu našem Senadu da ovo izdrži.

Molim vas dovite i znajte da je Milostivi samo taj koji može pomoći kada je nemoguće, a to smo mi svjedoci u našoj maloj Mahali koja nosi ime Gornji Vakuf.

Kad je bilo najgore bio je na najgorem i danas kad se završilo, pri povratku, našem komandantu Senadu Muftić je pozlilo.

Dovite i sjetite se da je naš Senad, u najgorem vremenu, s najgorih mjesta, jasno poručio: "Ovuda nikada neće proći jer tu su Zeleni Repuhovi, čuvajte se tamo gdje je lakše!".

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search