Nikako vas ne mrzim, ali vas ni ne volim, jer ste nas sve doveli na dno dna.

Ocjene članaka: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
Ama dragi moji, ne mrzim vas niti sam ikad to pomišljao, samo onako kažem, u ime razuma, i možda treba da i vi volite sve nas.

Evo, ako kažem Reisu Kavazoviću da sam se osjećao grozno kad su ušli s brusilicama u hareme u Bratuncu, Vlasenici, Višegradu i svuda po istočnoj Bosni skidali, s brusilicama, s nišana, natpis "GENOCID."

A ti, kao Reis, ne smiješ ni uči u taj harem.


Nikako te ne mrzim i ako kažem da si isti kao politika BiH, gdje ste nas zajedno stavili u ponižavajući, obeshrabrujući položaj, zapravo, podanički, iako nas ima u domovini preko 55 %.

Ne nikako te ne mrzim, jer ima i gorih, a ne mrzim ni njih, naprotiv, sve vas volim jer: "Takvi smo."

Evo dragi Nermin Nikšić ne vidi da je u potpunosti razbio ljevicu, a osobito SDP, i ne pomišlja na ostavku i mogućnost potpune reorganizacije stranke koja je klinički mrtva.

Ne, Nermin je divan, bucmast, bio je borac Armije RBiH, a onda, iz herojskog je Konjica.

Još gore je u SDA, s Bakirom i Genjcom, koji su groznici i niko da im kaže da su otopljeni kao majski snijeg u Bihaću, Mostaru, Zenici, Sarajevu, Tuzli, ama baš svuda.

Nikako ih ne mrzim, bože sačuvaj, ali zar nije sramotno bilo lagati za tužbu u Haagu, a odnosi se na agresiju Srbije na BiH, a pri tome istekli svi zakonski rokovi.

Ne, nikako ih ne mrzim, samo napominjem, da su za tu tužbu deset godina svi mirovali i onda imenovali političku karikaturu Softića da nas predstavlja u Haagu.

Ako Bakir i Halid, koji jednoglasno dobivaju, kao predsjednik stranke i sekretar stranke vide u tome dobro, onda im ne treba doktor, već neki stari hodža koji zna liječiti one koji ograjišu.

Ili recimo Dinu Konakovića, koji olajava SDA, kao neka lajava životinja, a oni mu otac i majka, oni ga politički stvorili.

Dino je laf, dinamičan i možda treba mu vremena i iskustva da bude još bolji, a to može samo s jednom rečenicom: "SDA je uradila to, ali možemo bolje, bez psovki, i bez ljutnje..", pa još malo doda i eto ga; političar koji ne laje, a govori korisno.

Ko je Vojin da ga ja mrzim.
Neka Vojina i ako se nekom ne sviđa nek' ide u Banja Luku i to mu kaže.
S toga dragi Denise Bećireviću, digni dupe, nije samo Tuzla BiH.

Kada nabrajaš, pa ima li išta da valja kod nas?

Stvarno ima li?
Ne smijem ni napisati za zdravstvo i Sebiju, s kojom su mačeve ukrstili, Dino, Peđa, Nermin i drugi vitezovi.
Ona na metli, a oni vitezovi s teškim mačevima, koje ne mogu dignuti. Ovo je mala šala, ali je tako stanje.

Kada na TV-u vidim Sebiju i Kojovića, bježim iz kuće, ne samo od TV-a.


Pa šta mi onda hoćemo, ako mislimo da ima boljih da budu Reis, da budu na čelu SDA, SDP-ea, Naše Stranke, pa u predsjedništvu, ili vladi, na čijem čelu je Dilfa Novalić, koji ne vidi nikakvu grešku što je dao 10,5 miliona Fikretu Hodžiću i Solaku...


Pa šta mi hoćemo, jer narod koji ima ovakve lidere i zaslužuje ovakvo stanje, a to je dno dna...

Pa mi smo dno dna...

Nikako ne mrzim gore navedene, niti mrzim one koji ih biraju i postavljaju, a to ste vi dragi moji koji čitate ovo.

Vi ste ti koji vladaju, sa svojim glasom, kako u politici, tako i vjeri, kulturi, sportu, zdravstvu, ali i odbrani svoje domovine i svoje djece.
Vi ste ti koji dajete snagu onom ko nema, niti snagu, niti pamet.
Vi ste nas doveli na sram kojeg ni s čim ne zaslužujemo.


Nikako ne mrzim, niti ih prezirem: Reisa Kavazovića, Bakira Izetbegovića, Genjca, Nermina Nikšića, Predraga Kojovića, Dinu Konakovića, Fadila Novalića i druge, jer oni umno, sigurno, ne mogu više.


To nije njihov plafon niti je ikad bio, zapravo njihov potencijal ili, bolje reći, plafon, je skroz nizak i oni, ni u kom pogledu, ne mogu biti ljudi koji odlučuju o našem sutra.

Ne , nisu oni krivi, jer su postavljeni našom voljom.

S toga, ti koji čitaš, dobro razmisli o gore napisanom i kroz veliku zbilju, ali i kroz šalu.


Narod koji bira ovakve bude osuđen na nestanak ili, blaža varijanta, veliko stradanje.


Država koja ima za susjede Srbiju i Hrvatsku, niti pomisliti ne smije da je vode ovakvi koji su nam pognuli glavu i pokušali slomiti kičmu.

Nemoj nikad mrziti, ali nemoj ni voljeti one koji ti svjesno ili nesvjesno prave ZLO;
Svi, gore navedeni, sigurno ne znaju što čine.

Danas se u BiH vijore zastave onih koji su činili GENOCID, kao i zastave UZP-a, a zastave BiH se, kao u poluilegali i sramljivo, pokazuju.
Sve što je bilo ZLO devedesetih živo je danas.

Nije mržnja reći im da ne znaju šta čine.

Mržnja i zlo je ono sto oni čine svima nama u našoj domovini BiH.

Niko vas ne mrzi, ali vas malo ko voli.
Doveli ste nas na dno dna.

Vrijeme je, vrijeme je bolje, u svakom pogledu, jer naša domovina je iznjedrila novu snagu koja je oko nas i trebamo je prepoznati kao izlazak sunca.

Doci će novi koji će reći: "Ničije izvinjenje za GENOCID ne prihvatamo, jer GENOCID je ZLO koje mora imati kaznu. Republika Hrvatska je agresor i s HDZ-om nema razgovara, jer na ćelu UZP-a je bio osuđeni zločinac Franjo Tuđman, koji je bio predsjednik Republike, zapovjednik vojnih snaga, ali i osnivač HDZ-a, iz kojeg je svo to zlo i proisteklo."

Da, da doći će i reći: "U mojoj državi će biti jedan predsjednik kojeg izabere narod."

Da, opet, doći će oni koji smiju reći u sudu BIH: "Odmah hapsi Milorada Dodika, Dragana Čovića i njima slične, jer ugrožavaju MIR koji je krvlju dobiven."

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search