Pa gdje su Josip, fra. Ivo, Marijo, Ivica ili hiljade drugih koji čine Sarajevo Sarajevom?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Pa zašto ta Ivana Marić, folk top analitičar, da bude kandidat za zamjenika gradonačelnika.
Pa jesu li političari u Sarajevu stvarno tako zli, tako zlonamjerni prema nama svima koji volimo BiH.

Pa otkud ta Ivana, pa gdje vam je pamet?
Gdje su Josip Pejaković, fra. Ivo Marković, Ivica Osim, Marinko Pejić ili, sad preminuli, divni i plemeniti, Marijo Pejić, Stjepan Kljujić, Ivo Komšić... pa stotine i hiljade onih koji šetaju ulicama dragog grada.

Pa šta je Sarajevu i kakva je to guba od politike, i pozicije i opozicije; pa vi ste političko ruglo kojeg treba izolirati da se ne širi.
Zločinačkoj politici Republike Hrvatske i Srbije se trebalo odgovoriti hrabrošću, pameću, patriotizmom i, ono najvažnije, bogatstvom suživota. Sve vi, i mrtve i žive, kaljate.

Politika koja je danas u Sarajevu nije kriva, jer ste je vi birali; od SDA, četvorke, šestorke, pa sve ostalo... pa stvarno šta je vama.

U Sarajevu je HIT Svetlana Cenić, sekretarica Nikole Koljevića koji je jedan od organizatora svih ZLOČINA, pa ova Ivana Marić ili dezerter i umjetni idiot Damir Nikšić, pa dezerter Forto, a onda niz SDA; od Abdulaha Skake, Kapidžića itd.
Pa gdje je Sarajevo, gdje je ljubav, gdje su frajeri, gdje su dame, zbog kojih je grad bio metropola iako je po broju stanovnika malen. Pa gdje je Sarajevo?
Sramotno je da se prema vama gleda, iz svih drugih dijelova BiH, i gdje se misli da ste vi dio iz kojeg treba da izlazi pamet.

Zaključak:
Pa vi ste skoro politički bolesni i trebate gledati prema Zenici, Bužimu, Bihaću, pa i Prozoru, pa onda Banja Luci, Tuzli i diljem BiH.
Zapravo, tako se i država kalila i pravila, svi smo letjeli Sarajevu i nosili mu spas. Sarajevo može, mora i hoće bolje, otvorite oči!

Josip Pejaković je privremeno pobijedio zlu bolest, fra Ivo Marković je svjetlo koje ukazuje kuda ide BiH, Ivica Osim je simbol suživota, i svi drugi kojih je puno Sarajevo...

Bit će nam žao kad odu, baš kao što svi žalimo našeg dragog, plemenitog, a prije svega hrabrog, Marija Pejića.

Ovim dopisom iskreno žalim što se nisam borio, u svojim mogućnostima, da ljudi poput njega budu gdje treba (mada ništa ne odlučujem, izuzev svojih novinskih stavova).
Puno mi je žao dragog, plemenitog čuvara BiH, Marija Pejića.
Dragi Marijo, počivaj u istinskom i vječnom miru, jer si na svijetu, s kojeg si otišao, sijao samo dobro.
Dragi Marijo, počivaj vječno u miru, kad ti nismo mogli odati počast za života, s velikom tugom, to činimo sad.
Tihi Marijo je iza sebe ostavio dobro koje moramo osvjetlati.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search